gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Živa kuhinja prihodnosti TM

Kreativna, inspirativna, aktivna, dinamična, raziskovalna, naravna. Kuhinja koristnih naravnih spoznanj in samoraziskovanj, kaj nas v resnici krepi, plemeniti, polnomoči, dolgoživi. Vsak dan drugačna. Kot je narava. Ker iz nje črpa svoje poslanstvo. Je zavedanje, da je hrana živi-lo in ne življenjsko osiromašeno polnilo. Malo divja, malo domača, sodobno urbana in spogledljivo tradicionalna. Nič gostilniška, zelo osebna, a popolnoma odprta za druženje. 

usta

 

Moja Živa Kuhinja zrcali osebni pogled na kulinariko prihodnosti, kjer namesto standardiziranih receptur stopi v ospredje kreativnost, iznajdljivost, učljivost, radovednost, namesto fiksnih menijev dinamičnost in dnevna prilagodljivost ponudbi iz zelenega butika, namesto seštevanja praznih kalorij živost, polnost, bio-aktivnost. Je kuhinja brez odvečnega posodja in razkošnih servisov, … a vseeno elegantna, fina, glamurozna, sijoča in sončna. Z majhnim trajnostnim prispevkom k zero waste, z željo, da ob koncu druženja ostanemo brez ostankov in prijaznim sporočilom  o nujnosti ohranjanja zemlje žive, zdrave. Ter z vizijo, da bi z vsakim grižljajem rastlo zavedanje, da smo del narave in s tem soodgovorni za njeno (našo) zeleno prihodnost.

Kulinarika je zame več kot odmerjanje sestavin in njihovo spajanje. Je spoštovanje zemlje in poklon naravi. So okusi, ki so zares okusni in so pravi, pristni, izvorni, sveži, živi.

Iz sestavin želim izvleči najboljše. Zato so zelenjavna njiva, začimbni nasad in zeliščni vrt hišna zelena trgovina, skrbno izbrani proizvodi naše dežele ključna sestavina. Samo kar je dobro zame, je dobro tudi za vas. 

vrtna degustacija

Če je le možno, se kulinarična izkušnja zgodi zunaj. Med spoznavanjem razkošnih naravnih ambientov našega posestva. Nič ni daleč vnaprej definirano. Med interaktivnimi sprehodi po zeliščnem vrtu, začimbnem nasadu, zelenjavni njivi, sadnim vrtom, med suhimi kraškimi zidovi, divjim kraškim travnikom ali na kraškem borjaču se zgodijo izvirni kulinarični hodi. Raziskovanje okusov in vonjev sredi očarljivih dišavnih trav je svojevrstna dogodivščina. Je doživetje nečesa novega, nenavadnega, morda tudi inspirativnega. Hkrati pa smo v kraljestvu naravnih frekvenc z vsakim korakom bliže svojemu izvoru, sebi. In to je v resnici bistvo moje Žive kuhinje.

In, ja…moje kuhinje ni brez začimb. Začimbe so dodajanje življenjske sile jedem. Čeprav za svoje življenje potrebujejo zelo malo, zmorejo zares, zares veliko. Z njimi ustvarjam vabljive in živahne okuse. Usodna je pred leti hotela, da sem se eni še posebej intenzivno posvetila. Kraški šetraj (Satureja montana) je hišno kulinarično zlato, ki mi daje veliko veselja. Upam, da bo osmišljen košček zemlje, na katerem vzgajam veliko strast, dosegel tudi vas. Želim, da z mojega doživljajskega posestva in iz moje kuhinje odidete še bolj zvedavi, začinjeno očarani, željni živosti, srečni!

*********

KULINARIČNA DOŽIVETJA ZA ZAKLJUČENE DRUŽBE:

1. začinjeni hladni in topli začinjeni prigrizki za zaključene družbe (za zajtrk, dopoldansko ali popoldansko marendo, kosilo, večerjo) - poudarkek je na pravilni uporabi začimb za krepitev zdraja, uporabi kakovostnih živilih iz hišnih nasadov in lokalnega okolja.

Naša posebnost so razpršene vrtne degustacije. Obiskovalci lahko okusijo sveža zelišča v družbi loklanih produktov na "zeliščnih postajah". Vrtovi so  posejani tudi s prijetnimi intimnimi kotički, kjer si naši gosti lahko privoščjo oddih pod krošnjami dreves in naročijo sveže hišne prigrizke.

V zimskem času imamo na voljo degustacijski prostor za max 12 oseb.

2. motivacijski doživljajski program ŽIVA KUHINJA PRIHODNOSTI (4 URE) za podjetja in zaključene družbe, rojstnodnevna praznovanja, obletnice

!!!!! PROGRAM Z BOGATIM IZBOROM FOTOGRAFIJ SI OGLEJETE NA SPODNJI POVEZAVI: !!!!!

BELAJEVI_ziva_kuhinja_prihodnosti_splet_2021.pdf

 


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013