gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Zasebni dogodki

O kraškem borjaču
Kar se energije tiče, so kraški borjači izjemno pozitiven prostor za druženje in sprostitev. Tudi pri nas je tako. Objet s starimi suhimi kraškimi zidovi, delno osenčen z latnikom vinske trte in posut z raznoterimi oblikami apnenčastega drobljenca, na prvi pogled morda ni nič posebnega, a vendar se tu čas obiskovalcem za trenutek ustavi. Pomemben trenutek za sprostitev, umiritev, povezanost s sabo, ljubljenimi in naravo. To postaja danes pravo razkošje. Manj je več. Če k tem dodamo še ščep kulinaričnih mojstrovin iz zakladnice lokalnih produktov in prilijemo nekaj kapljic dobre pijače, se trenutek sprostitve in užitka raztegne v minuto, uro, dve, tri ...  

Zeliščni vrt
Vrt je posejan s prijetnimi kotički, kjer si obiskovalci poleg spoznavanja zdravilne in dišeče zakladnice narave lahko privoščijo oddih pod krošnjami dreves, pokušino domačih zeliščnih prigrizkov, doživljajsko izkušnjo pa v poletnem času morda zaključijo  z zeliščno kopeljo za stopala. Vrt je namenjen tudi različnim oblikam druženja, katerih cilj je ohranjati, krepiti in poglobiti medsebojne vezi in oživljati pristen stik z bogastvom narave.

Pri nas lahko od maja do novembra organizirate

  • praznovanje rojstnega dne, okrogle obletnice
  • piknik med zelišči
  • druženje s prijatelji, sorodniki ...
        in
  • poročni obred med zelišči

    

 

 

 


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013