gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Zeliščna doživetja

ZDRAVO! PRIKLOPI SE NA NARAVO

 

Moji predniki so dobro sodelovali z naravo. »Pra pra nono« Anton je že leta 1898 iz cesarskih krogov prejel priznanje in nagrado za napredno kmetovanje. Prislužil ga je z rokami, spoštljivim, odgovornim in skrbnim odnosom do zemlje ter intuitivnim druženjem z naravo. Z delovanjem po principu »zdrave kmečke pameti«. Danes bi to morda povezali s trajnostnim razvojem, krožnim gospodarstvom, sonaravnim kmetovanjem, kratkimi dobavnimi verigami po načelu KM0, …

 Ali je lahko podedovano izročilo še živo, aktualno? Ali po skoraj dveh stoletjih še nosi podobno sporočilo? In, ali se ob bok visokim tehnologijam, globalni profitni tekmi, digitalni revoluciji ,… lahko postavijo tudi projekti, ki dišijo po zeleni prihodnosti?

Odgovore sem pred leti sklenila poiskati v praksi in pisarno v mestu zamenjala z zemljo doma. Zdaj so zeliščni vrtovi in domačija poslovni in izobraževalni prostor, raziskovalni kabinet, eksperimentalni laboratorij, sprostitveni center, eko trgovina, avditorij in razkošna dnevna soba v enem.

Ščepci, kančki, grižljaji, esence, utrinki, dotiki, vonji, okusi bodo sestavili avtentično zgodbo in edinstveno izkušnjo Priklopa na naravo.

V našem učno-doživljajskem zelenem središču ste toplo dobrodošli tudi vi. Skupaj bomo raziskovali, spoznavali, iskali rešitve, izmenjevali občutke, aktivno soustvarjali, se sproščali, družili in predvsem, uživali. Realno, ne virtualno. Imeli bomo priložnost, da všečkamo, delimo komplimente, nasmehe življenju in pestrosti narave, ker bomo med orkestrom izvirnih naravnih frekvenc to lahko resnično začutili.

Srčno si želim, da vam doživljaj na naši domačiji ostane v toplem in živem spominu. Da domov odnesete ščepec vtisov, žlahtno esenco, ki bo trajno negovala prijateljski odnos z vašo notranjo in zunanjo naravo. Morda iz malega, a vitalnega semena vzklije želja in potreba po sooblikovanju skupne zelene vizije prihodnosti, kjer bo odnos odločno stopil pred donos in bo Doživeti naravo preraslo v Živeti naravo.

 

AVTENTIČNI PROGRAMI OD 10 DO 50 OSEB

Raziskovalna, aktivna, izkustvena in kulinarična doživetja za manjše in velike skupine domačih in tujih izletnikov, društev in drugih organizacij, delovnih kolektivov, za poslovna, prijateljska in druga srečanja, razna slavja (jubileji, rojstni dnevi), družinske in poslovne zabave

PROGRAM 1: Belajevi zeliščni vrtovi v srcu kraške domačije 1

PROGRAM 2: Belajevi zeliščni vrtovi v srcu kraške domačije 2  

PROGRAM 3: „Lekarna Narava“ za zdravo in vitalno prihodnost

 

AVTENTIČNI PROGRAMI (TEAMBUILDINGI) OD 8 DO 15

Izkustveni timski programi za zaključene družbe, motivacijska srečanja zaposlenih (teambuildingi), poslovna in prijateljska druženja, obletnice, rojstni dnevi, avtentična izletniška doživetja

PROGRAM 1:
ZAČIMBNI SVET ČUDES - Raziskovalci dišečih moči začimb

PROGRAM 2:
ZDRAVILNA SINERGIJA VINA IN ZELIŠČ - Vinsko-zeliščni alkimisti

PROGRAM 3:
OD SIVE KOVINE DO BLEŠČEČE OSTRINE IN OKUSNE SVEŽINE - Naostri svoj najljubši kuhinsjki nož

PROGRAM 4:
V PROSTRANSTVU ŽIVE KRAŠKE NARAVE - Fitofitnes Belajevi

 

Vsi programi so objavljeni tukaj: Programi


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013