gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Naša zgodba

POSLANSTVO ŠTIRIH SRC na 1+3Dragi ljubitelji razkošnih zakladov narave, dediščine in pristnih okusov. Prisrčno dobrodošli na moji rojstni domačiji v Kačičah, kjer kot že šesta generacija Belajevih na hišni številki 13 nadaljujem tradicijo predanosti naravi in dediščini.          

001B

Vabim vas, da vstopite v moj svet in spoznate rastlinski svet v zavetju edinstvenih suhih kraških zidov, kjer vam ponudim izvorne podobe, vonje in okuse naših krajev. Pred vami se bo odvila živa predstava, kjer boste kot aktivni soustvarjalci, raziskovalci in okuševalci spoznavali čare in koristi osebnega druženja z naravo.

Območje za čutno zaznavanje, učenje ali zgolj sproščen terapevtski odmik od vsakodnevnih izzivov so naši zeliščni vrtovi, kjer se boste med sprehodom po naravni lekarni okrog 130-ih  vrst in sort zdravilnih rastlin,  dišečih začimbnic in divjeraslih užitnih rastlin lahko prepustili omamni aromaterapiji na prostem.

 006B

 

V hišnem začimbnem nasadu ali kraškem travniku boste srečali Saturejo, kraško divjinko, ki vam razkrije moč divje hrane ter zdravilne in kulinarične čare hišnega zlata - kraškega šetraja in drugih mediteranskih začimbnic. Popelje vas  še v osrčje domačije – v staro hišo s črno kuhinjo in spahnjenco, kjer se je natanko pred dobrimi 180-imi leti začela pisati zgodovina Belajevih.

007B

Doživetje utripa življenja kraškega človeka in vitalne dolgoživosti domačije na izviren način spremljajo kulinarični hodi iz moje Žive kuhinje, ki so kombinacija domačih jedi, izvrstnih lokalnih proizvodov in svežih hišnih začimb. Seveda jedi bogatijo tudi ščepci koristnih informacij o karakterju in vsestranski uporabnosti začimb – teh odličnih podpornic našemu zdravju v kulinariki in fitoterapiji.

011B

010B

Za popolno izkušnjo lahko obisk začinimo še z družabnim programom, najraje pevskim. Ljubezen do glasbenega odra izvira že iz otroštva. Ostajam mu zvesta. Na kraškem borjaču obdanim s kraškim zidom v vlogi avditorija ali na zeliščnem vrtu z imenitno živopisano kuliso.      

013B (1)
  012B                                                                                    

Rada zaključim z lastovkami. Te, le na videz krhke ptice, me učijo sobivanja z zakoni  narave, so simbol poguma, vztrajnosti in predanosti. Njihov svobodni let je navdih za odprti pogled. Ko jeseni odidejo, si obljubimo, da se spomladi spet vidimo. Vedno znova. Iz generacije v generacijo. Vrata domačije so odprta.

LASTOVKA

Tudi za vas. Vljudno vabljeni!

*******************************

NA SPODNJI POVEZAVI SI OGLEJTE PREDSTAVITEV DOMAČIJE V CELOTI Z BOGATIM FOTOGRAFSKIM IZBOROM

Kliknite: Belajevi_predstavitev_posestva

 


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013