gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Predstavitev domačije Belajevi 1839

datum: 23.05.2021

kategorija: Novice

Zeliščni vrtovi * Kraška domačija 1839 * Živa kuhinja * Aktivne nastanitve

andrejka 1Že štiri generacije nazaj je dober glas o naprednih Belajevih kmetovalcih priromal iz kraške vasice Kačiče –Pared blizu Parka Škocjanske jame vse do cesarjevih krogov. 180- letna zavezanost naravi, tradiciji in dediščini se danes odraža v udejanjanju trajnostnih/ zelenih idej in avtentičnih učno-doživljajskih programih gostiteljice s prijatelji.

Na zeliščnem posestvu boste doživeli kulinarično, naravno, kulturno in zdravilsko dediščino Krasa podprto z inovativnimi, avtorskimi in sonaravnimi praksami oživljanja dediščine na podeželju ...

Gostiteljica Andrejka vas bo spremljala na sprehodu skozi zeliščne in samooskrbne vrtove. Za poslastico boste okušali zeliščne jedi in hišne izdelke Belajevih. Razvili so tudi svojo hišno znamko vrhunskih izdelkov s kraškim šetrajem Satureja - kraška divjinka, ki je nastala skozi večletna raziskovanja in razvoj lastne tehnologije. Gostiteljica svoje izkušnje sonaravne ročne pridelave in predelave začimb, tehnik oživljanja zemlje in uporabe zelišč ter divje hrane v kulinariki z veseljem deli z zelenimi raziskovalci in zeliščno-kulinaričnimi navdušenci, ki želijo okrepiti začimbno samozavest v domači kuhinji in jih raziskovalni duh žene v iskanje naravnih rešitev za krepitev zdravja. Ter imajo ambicijo spoznati in podpreti osebne zgodbe posameznikov, ki sonaravno gospodarijo z zemljo, stremijo k čim večji samooskrbi s ponudbo lastnih pridelkov in izdelkov gostom ter so kreatorji zelenega in etičnega turizma prihodnosti. Na posestvu izvajajo več izkustvenih programov na prostem (vodene doživljajske oglede, zeliščno-kulinarične teambuildinge in druga zeliščna doživetja ter kulinarične delavnice za manjše zaključene družbe, v poletnem času pa nudijo tudi zeliščne nastanitve v nadstandardnih šotorih. 

CELOTNO PREDSTAVITEV Z BOGATIM NABOROM FOTOGRAFIJ NAJDETE TUKAJ: Predstavitev Belajevi 1839 


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013