gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

CHEFI, KUHARJI POZOR/ Praktični seminar o zeliščih, divji hrani, fermentaciji v visoki kuhinji z JBratovžem, Sanjo Lončar, ...

datum: 24.09.2020

kategorija: Novice

ŽIVA KUHINJA PRIHODNOSTI - Vljudno vabljeni na intenzivni praktični seminar v treh modulih, kjer boste v teoriji in predvsem v praksi spoznavali moč začimb in divjeraslih rastlin ter tehnike "oživljanja" živil.
PROGRAM, ČASOVNICA, CENA - v priponki!!!

Spoštovani, 

slovenska priložnost v visoki kuhinji v primerjavi z vodilnimi evropskimi gastronomskimi destinacijami je zagotovo izjemno bogata biotska raznovrstnost, ki postavlja Slovenijo v sam evropski vrh. Nesporno živimo v butiku evropske biodiverzitete, kar je skupni imenovalec in glavni povezovalec vseh kulinaričnih regij v Sloveniji. Izpostavljanje biotske pestrosti v kulinariki sledi tudi strateški turistični usmeritvi naše države: zelena, aktivna, zdrava.    Pridružite se nam in soustvarite Živo kuhinjo prihodnosti v jesenskih barvah, vonjih in okusih! Vljudno vabljeni na intenzivni praktični seminar v treh modulih, kjer boste v teoriji in predvsem v praksi spoznavali moč začimb in divjeraslih rastlin ter tehnike "oživljanja" živil.  

PROGRAM, ČASOVNICA, CENE V PRIPONKI: BELAJEVI_ziva_kuhinja_prihodnosti_intenzivni_seminar_program_2020_fin.pdf

KDO: Janez Bratovž (JB Restavracija, Ljubljana), Sanja Lončar (Projekt Skupaj za zdravje, avtorica knjižnih uspešnic o moči začimb v kulinariki), mag. Stipe Hečimović, priznan botanik z bogatimi izkušnjami prepoznavanja in uporabe zelišč in divje hrane, Andrejka Cerkvenik (lastnica domačije Belajevi in skrbnica zeliščnih vrtov)

KDAJ: trije ponedeljki v oktobru 2020

KJE: Zeliščno-etnološka domačija Belajevi 1839 - Kačiče, blizu Parka Škocjanske jame (šotor za 50 oseb s profesionalno kuhinjsko opremo) PROGRAM: vsebina programa s časovnico, cenami in izvajalci v priponki
Seminar promocijsko podpirata Skecija za gostinstvo in turizem pri OZS in Gostinsko turistični zbor Slovenije. 

UGODNOSTI: člani tistih Območnih obrtno-podjetniških zbornic, ki imajo Sklade za dodatno financiranje izobraževanj zaposlenih, lahko zaprosijo za povračilo stroškov seminarja.  V primeru udeležbe na vseh treh modulih prejmejo udeleženci še set izdelkov domačije s kraškim šetrajem Satureja premium. 

INFO IN PRIJAVE: 041 697 737, info@belajevi.si (omejeno število mest zaradi kakovosti izvedbe in izvajanja varnostnih ukrepov za zajezitev Covid-19)


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013