gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Delavnica rastline svetlobe s Sanjo Lončar

datum: 12.06.2016

kategorija: Novice

Vljudno vabljeni na delavnico RASTLINE SVETLOBE, ki jo bo vodila Sanja Lončar v torek, 21.6.2016, od 17.00 do 21.00. Za »svetlobno pokušino« bo poskrbela Andrejka Cerkvenik.

Na kratko o vsebini delavnice:

Veliko naših težav izhaja iz presežka nizkih valovanj v našem telesu. Naši predniki so temu rekli sile teme, mi pa govorimo o pomanjkanju energije, depresiji, presežku vlage, mrazu, zasluzenosti, glivicah, revmatoidnih težavah, ...

Tako ljudsko zdravilstvo kot tudi sodobna fitoterapija poznata delovanje velikega števila rastlin. Obe veji pa sta premalo pozorni na dejstvo, da rastline niso vsak dan enake, da se njihova sestava spreminja iz dneva v dan, celo iz ure v uro.

Rastline svetlobe (šentjanževka, smilj, sivka, …) so posebna skupina rastlin, pri katerih je ravno čas, ko delamo z njimi, ključnega pomena.

Na delavnici, ki bo v času poletnega solsticija, bomo odkrivali, kako ravnati s temi rastlinami, da zajamemo in ohranimo največ njihovih moči.

Praktični del bo obsegal tudi izdelavo oljnih in alkoholnih izvlečkov ter uporabne trike za hitro sušenje.

V nadaljevanju izvolite še nekaj tehničnih informacij o izvedbi delavnice:

Cena: 37,00 EUR (kotizacijo se poravna pred uradnim pričetkom delavnice), v ceno sta vključena tudi delovno gradivo in zeliščna degustacija

Prijave: info@belajevi.si ali 041 697 737 (Andrejka), vsak delovnik med 16.00 in 19.00 uro – tiste, ki ste že prijavljeni, naprošamo za potrditev udeležbe!  

Lokacija:
Zeliščno-etnološka domačija Belajevi, Kačiče – Pared 13, 6215 Divača
Vas leži med Divačo in Kozino, med dvema AC izvozoma (5 min od AC izvoza Divača in AC izvoza Kozina)

Opis poti:

Iz smeri Ljubljane: izvoz Divača – na krožišču greste desno na prvem izvozu  (magistralna cesta proti Kozini in Parku Škocjanske jame), vozite mimo odcepa za Park Škocjanske jame, po cca kilometru in pol zavijete levo pri odcepu za Kačiče in Rodik in nadaljujete pot naravnost cca 1,2 km do vasi Kačiče (ne zavijajte levo za Pared in Dane, četudi vas bo GPS želel usmeriti). Ko pridete do table Kačiče, vozite skozi vas in pri tabli Belajevi parkirate na levi strani na parkirišču ob cesti oziroma pod cesto pred njivo.  

Iz smeri Kopra: izvoz Kozina, po magistralni cesti proti Divači, zavijete desno pri odcepu za Kačiče in Rodik in nadaljujete kot je opisano zgoraj.

Kdaj začnemo?
16.30 – 17.15 – zbiranje, plačilo kotizacije, kratka predstavitev domačije in zeliščnega vrta (ob 17.00)
17.15 – 21.00 – delavnica (prejmete tudi tiskano gradivo), vmesni prigrizki in napitki

Kje se bo delavnica odvijala?

Ker je vreme trenutno težko napovedati, vam svetujem, da s seboj prinesete pokrivalo (v primeru sonca), kak rokav več, dežnik, morda tudi oddejico ali/in podlogo,  ker bo delavnica potekala na zeliščnem vrtu, našem zeliščnem nasadu in pod šotorom na borjaču domačije (šotor za 60 oseb z video opremo)

 

Vljudno vabljeni!

Sanja in Andrejka


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013