gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

NOVO 2016 - Serija novih intenzivnih izobraževalnih dogodkov s Sanjo Lončar

datum: 13.03.2016

kategorija: Novice

S Sanjo Lončar bomo od maja do novembra odkrivali, kako od naravnih rešitev dobiti veliko več kot doslej!

Serija intenzivnih izobraževalnih dogodkov, ki bodo poglobila vaša znanja in vam pokazala, kako izdelati pripravke, ki bodo po svojih močeh in delovanju presegali izdelke, ki jih lahko kupite. 

Za več informacij o dogodkih nam pišite naali pokličite na 041 697 737.

31. maj 2016
poldnevna delavnica
VELIKA MOČ ZAHTEVA PRAVILNO RAVNANAJE

Pelin, žajbelj in ožepek so z razlogom spoštovali kot najmočnejše zdravilne rastline, vendar pot do njihove moči pelje skozi vrata, ki jih varuje TUJON. Če z njim ne znamo pravilno ravnati, lahko naše zdravilo postane strup. Na poldnevni delavnici bomo spoznali, kako od teh rastlin dobiti največ. Pripravili bomo tudi kopico uporabnih pripravkov.

************
Odkrivali skrivnosti rastlin, ki vsebujejo tujon. Ravno zaradi njega in še nekaterih potencialno spornih snovi, si veliko ljudi ne upa izkoristiti velike moči žajblja, pelina in ožepka. In ravno te moči bi nam v sedanjem času še kako prav prišle. 

Če tudi vi rabite več energije, bolj hitro mišljenje, želite razstrupiti jetra, okrepiti ledvice, se rešiti slepih potnikov (parazitov), harmonizirati hormonski sistem …,  potem izkoristite možnost spoznavanja moči teh aristokratskih rastlin. 

Na delavnici bomo spoznavali številne odtenke, ki so zelo pomembni, če si želimo izkoristiti moči žajblja, ožepka in pelina. 

Kako izbrati prave kemotipe rastlin za različne namene?
Koliko tujona je v posameznih kemotipih in od česa je odvisno, ali ga bo več ali manj?

Vse oblike tujona niso enako problematične. Na delavnici bomo zelo natančno in praktično raziskali možnosti, ki jih te rastline ponujajo in spoznali, kako jih lahko varno uporabljamo za različne namene.

Odkrivali bomo njihove kulinarične dimenzije ter terapevtsko vrednost. 

Preizkusili jih bomo v obliki različnih izvlečkov, nekatere pa bomo pripravili in preizkusili skupaj. 

Pravijo, da je pelin odličen tudi za odpiranje apetita, zato bo Belajeva kuhn´ca pred novimi izzivi. 

In če je res, da tujon deluje na odpiranje kreativnosti in možnosti širšega dojemanja, bomo skupaj odkrivali, kam še nas te rastline lahko popeljejo. 

Lokacija: Domačija Belajevi, Kačiče-Pared, Divača (AC izvoz Divača – Kačiče: 5 min, Ljubljana – Kačiče: cca 50 min)
Termin: 31.5.2016 od 17.00 do 21.00
Predavateljici: Sanja Lončar in dr. Petra Ratajc
Cena: 37,00 EUR (plačilo neposredno pred dogodkom)
Delavnica bo deloma potekala na zeliščnem vrtu in deloma na kraškem borjaču (šotor z avdio in video opremo za 60 oseb). Na voljo bodo domači zeliščni prigrizki in napitki. Udeleženci prejmejo delovno gradivo in recepture. 
Delavnico bomo izvedli ob vsakem vremenu.
Možnost nočitve: v bližini Domačija Vrbin, Ošterija s prenočišči na Planinci, nekoliko dlje Turistična kmetija pri Damjanu, hostel Ociški raj

Zaradi omejenega števila mest vas vljudno naprošamo za potrditev vaše udeležbe. Pri potrditvi udeležbe pripišite, ali se strinjate, da vašo e-pošto oziroma tel. številko objavimo na mailing listi, da se boste udeleženci med sabo lahko dogovorili o skupnih prevozih iz Ljubljane ali drugih območij


11. in 12. junij 2016
dvodnevni seminar
KAKO OD RASTLIN DOBITI NAJVEČ?

Intenzivni dvodnevni seminar ponuja celostno spoznavanje zdravilnih moči rastlin ter razkriva, kako iz njih izvabiti kar največ. Seminar bo vodila Sanja Lončar ob strokovni pomoči dr. Petre Ratajc, biologinje in raziskovalke rastlin. Spoznali boste »izvorno kodo« njihovega razvrščanja in pravilne uporabe. Zakaj ni vsak izvleček, hidrolat, macerat enako kakovosten? Kako se lotiti priprave hidrolatov?

21. junij 2016
poldnevna delavnica
RASTLINE SVETLOBE

Kaj je to tako posebnega v času med 21. In 24. junijem? Kaj nam lahko ponudijo rastline svetlobe, kot so smilj, šentjanževka in številne druge? Kako te rastline pravilno uporabiti in kako ujeti svetlobo v svoje zdravilne   pripravke?

11. september 2016
interaktivno predavanje v okviru 2. praznika kraškega šetraja

MOČ KRAŠKEGA ŠETRAJA
V pripravi

6. november 2016
celodnevna delavnica
ZAKLADI V KORENINAH

Kako pravilno delati z rastlinami, ki svoje zdravilne moči skrivajo v koreninah? Vse korenine niso enake, tudi pripravkih narejeni iz njih so lahko zelo različni. Katere korenine izbrati? Kako jih obdelati? Katerim pogostim napakam se je treba izogniti? Naredili bomo pripravke iz ščetice, gabeza, regrata, slezenovca ..., take, ki jih ni mogoče kupiti z denarjem.

 


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013