gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Okusi dišečega Krasa

datum: 18.12.2014

kategorija: Novice

Ko si naproti pridejo ljubezen do lokalnih začimb, kraške zemlje in enogastronomskega izročila ter sodobna kreativna kuhinja ...

Knjižica okusov dišečega Krasa vas bo popeljala na sprehod od živopisanega dišečega kraškega travnika do skrbno dodelanega in domiselno oblikovanega krožnika. Pod sij žarometov stopajo tri začimbnice, ki uspešno kraljujejo na naših gmajnah in suhih kraških travnikih - kraški šetraj, materija dušica in žajbelj. V različnih preoblekah se poigravajo v izvirnih kulinaričnih mojstrovinah. Te imajo korenine v spominu na skrbno pripravljene jedi preteklih generacij. Sporočajo nam, da je vredno priti na Kras, ga začutiti, se mu odpreti in mu prepustiti, da nas vodi skozi simfonijo barv, vonjev in okusov. Kdor odkrije Kras, ga težko pozabi.
Knjižici smo dušo vdahnile štiri soavtorice: Andrejka Cerkvenik, Ksenija Krajšek Mahorčič, Milena Štolfa in Jana Pečečnik.

Foto: Jana Pečečnik

knjigica

 


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013